Theodor Aman, nu doar un nume in istoria artei

Theodor Aman (1931 - 1991) a oscilat intre academism si romantism, prezentant multe trasaturi realiste. A fost receptiv la inoirile impresioniste. A fost un reprezentant al academismului clasic preocupat sa imortalizeze pentru posteritate evenimentele importante ale sec. 19.

Theodor Aman a studiat la Bucureşti, apoi la Paris si a fost profesor şi întemeietor al Şcolii de Arte Frumoase din Bucureşti. Theodor Aman s-a dedicat picturii influenţat de maeştrii Renaşterii italiene. Revenit pe meleagurile natale s-a inspirat din viaţa muscelenilor lăsând mai multe pânze cu peisaje din Câmpulung şi împrejurimi. Numele său a rămas în istoria artei româneşti nu doar prin valoarea operelor semnate, ci şi prin contribuţia avută la întemeierea primelor şcoli de Arte frumoase, la Bucureşti şi Iaşi. (Wikipedia)

Ma gandeam ca daca tot sunt pe acasa sa mai pomenesc un pictor autohton. Si cum e sarbatoare asa cum Elisa ne vesteste si poate suntem in cautarea sufletului pierdut, Gabi ne povesteste despre Sf. Ecaterina de Siena si Geanina ne sopteste la ureche povesti de viata. E bine acasa!

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP