Mic dejun tipic spaniol si mascletas


Aseara a fost un vant oribil de inceput de iarna, insa azi soarele s-a intors, cu dinti, nu-i vorba, dar s-a intors. Imi amintesc vremea din martie anul trecut din Valencia si cum nu mai purtam haine de iarna inainte de Las Fallas. Anul acesta insa parca s-au lipit puloverele de noi. De la 1 martie au inceput las mascletas. In fiecare zi la orele 14:00 e cate un spectacol de petarde de aproximativ 10 minute in Piata Primariei. Ieri am fost si noi si ne-am intors de jumatate surzi (daca se poate asa ceva). Anul acesta am aflat ca fiecare mascleta este organizata de o alta companie si fiecare mascleta are o melodie proprie. E interesant sa vezi cum mirosul, fumul si zgomotul prafului de pusca atrage atatia oameni, cum fiecare lasa treburi importante si se indreapta cu pasi grabiti sa asculte de cat mai aproape concertul de petarde, invaluit intr-un nor mare de fum impreuna cu o gramade de necunoscuti din toate colturile lumii si toata cladirea primariei. Las fallas au fost deja aduse pe bucati la locurile lor unde pe 19 martie vor fi arse. Pana luni trebuie sa fie toate asamblate.

In fotografie este mic dejunul nostru. Lipsesc doar cafeaua si sucul de portocale printr-o eroare in Matrix. Poate nu ati incercat niciodata sa treceti rosiile prin razatoarea de mere si sa pastrati doar mijlocul si sa aruncati pielita, dar va asigur ca rezultatul e o delicatesa. Rosiile rase se amesteca cu ulei de masline si sare dupa gust si se mananca pe paine prajita. Se pot adauga feliute de sunca si de cascaval, dupa preferintele fiecaruia. Pofta buna!

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP