Instructiuni de utilizare a ochilor si a calculatoarelor

Daca petreceti multe ore pe zi in fata calculatorului, cu sau fara folos, exista cateva reguli de aur pentru a evita ochii obositi/inrositi, intepaturile sau alte senzatii neplacute in organul vizual. Cel mai indicat ar fi sa faceti o plimbare la Brasov cu Elisa si sa mancati o placinta din aia buna cum zice ea ca a mancat de m-a facut sa am reactii ca si cainele lui Pavlov da' pe tastatura sau puteti urma exemplul Oanei si sa plecati pe drumuri, cu stresuri sau sa cautati in DEX-ul de hartie "defenestrare" si sa salvati o viata de Vania si poate chiar si una de Natasa sau sa luati o carte de statistica aplicata in psihologie ca si mine si sa cititi pana va apuca somnul (stati linistiti, nu dureaza mult).

Daca optiunile mai sus amintite nu se potrivesc cu deadline-urile voastre, oamenii de stiinta au venit cu alte idei mai putin time consuming.

- clipeste, respira adanc si fa o mica pauza (exact ce ziceam si eu)
- tot la 20 de minute de privit la ecran, faceti o pauza de 20 de secunde privind in zare la cel putin 6 metri distanta (Nota: daca vi se opreste privirea pe mizeria de pe geam, nu e treaba, trebuie sa deschideti geanul fie cate grade Celsius or fi ele afara sau sa iesiti pe casa scarilor)
- o data pe an faceti o vizita la Nenea Oftalmologul. Daca aveti peste 5 ani probabil nu veti primi nici o bombonica, dar s-ar puta sa va faca totusi bine
- pentru numele lui Dumnezeu, ganditi-va in primul rand la ochii vostri si nu la vecina/ul de peste drum. Fi-ti mai cu tupeu si pozitionati monitorul de asa manera incat sa nu se mai reflecte geamul in el. Veti putea trage cu ochiul in continuare la vecina/ul peste monitor.

Sper sa va fie cu folos. Reclamatiile se trimit la vecina/ul de peste drum. In felul acesta s-ar putea sa va si remarce. Sunt rautacioasa? Naaah....

1 comments:

CELLA 12 martie 2010, 14:54  

MULŢUMESC! gând drag:)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP