Copii imbracati de Fallas

Las Fallas din Valencia continua pana in noaptea de 19 martie. Azi s-au decernat premiile pentru cele mai bune fallas infantiles si toata lumea s-a prezentat cu mic cu mare la primarie. Mii de falleras si falleros imbracati in haine traditionale valenciene s-au plimbat pe strazile orasului, dar cei mai draguti mi s-au parut copii, imbracati in mini hainutele lor din stofa groasa si scumpa, denotand o seriozitate parca desprinsa din tablourile lui Velazquez. Anul trecut am scris despre las  falleras, despre ofranda adusa Fecioarei Maria si despre Fallera Mayor.  Un singur lucru mai vreau sa adaug pentru a aprecia cu adevarat hainele astea: daca sumam rochia, pantofii, ciorapii, pieptenele aurit din cap, freza, cerceii si alte nimicuri, caci in afara de chiloti nimic din costumele astea nu se mai poarta in viata de zi cu zi, putem ajunge si pana la 25.000€ si putem si trece. Doar freza costa in jur de 400€.

 

5 comments:

Anonim,  16 martie 2010, 23:19  

Ce minunatii ne arati aici!Papusile din poze sunt ca niste printese din povesti.Parca nu-mi vine a crede ca e real tot ce vad aici.
Iti multumesc ca ne faci cunoscute aceste obiceiuri din Spania!

Manole,  17 martie 2010, 13:02  

SPLENDID!!
Ingerasi!

Anonim,  28 martie 2010, 12:55  

penrtu toate * florile* , multumim !:)
Paco de Lucia nu-ti este strain
http://www.youtube.com/watch?v=iuxb4zs0BNA
sarbatori fericite !
j.

Anonim,  24 august 2010, 23:17  

Nu stiu, ce cuvinte ar trebui sa inventez, pentru a cuprinde atata minunatie ... Sigur, ca si parte din sufletul tau, Laura, se afla in toate aceste imagini ...
Nu doar te afli intr-un loc Dumnezeit, ci il vezi, il iei cu tine si-l daruiesti ...

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP