Cantecul Lebedei: Premiera la Teatrul din Arad


Aseara am fost la premiera piesei "Cantecul Lebedei" de Anton Pavlovici Cehov in regia lui Mihai Măniuţiu la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad. Premiera a avut loc de Ziua Mondială a Teatrului (27 martie) iar piesa este o oglinda a scenei si a actorului. Spectacolul incepe cu aproximativ 45 de minute de dans psihodelic demn de Cehov, in care toti actorii Teatrului din Arad sunt pe scena. Viata este zugravita ca si o nebunie intre doua puncte de nefiinta, o panza de paianjen care se penduleaza intre nastere si moarte. Urmeaza un monolog filosofic si un dialog asupra conditiei de actor, a singuratatii si a mortii. Costumele in design-ul Oanei Văran par a fi desprinse chiar din timpurile lui Cehov. Interpretarea e super buna. Muzica de taiat vene te afunda intr-o stare de melancolie depresiva care te apropie de Eul interior si te face sa iti pui intrebari existentialiste.

Cateva fotografii facute de mine in timpul spectacolului...


"La multi ani!" tuturor Floricilor, Florinilor, tuturor celor care poarta nume de flori si fetelor mele: Elisa, Gabi, Isa, Gabriela, Cella, Jamilla, Manole, Star, Cristina, Oana, Sibilla, Geanina, Anca, Pescarusul, Cristal, Adina, Oana si Deona. Sper ca nu am uitat pe nimeni. Daca totusi da, trageti-ma de maneca.

5 comments:

Manole,  29 martie 2010, 11:16  

Laura, multumesc! La multi ani si Sarbatori Luminate, acasa, alaturi de cei dragi!

Belle de Jour 30 martie 2010, 10:52  

sarbatori fericite acasa
si, normal, multumesc pentru post
:)

Elisa 1 aprilie 2010, 09:58  

Laura,
pe unde mai esti,draga mea,credeam ca ne tii la curent cu traseul tau de vacanta .Te pup.Iti multumesc si-ti doresc Sarbatori Fericite!

Laura 1 aprilie 2010, 11:18  

Manole,
multumesc la fel

Belle de Jour,
sa-ti aduca Iepurasul multe cadouri

Elisa,
asta si fac, povestesc pe unde merg. Asa cum zice si titlul, in momentul de fata, prin Arad.

anca giura,  2 aprilie 2010, 09:18  

Măniuţiu nu mă dezamăgeşte niciodată, nici Cehov, nici talentata mea prietenă,actriţa Alina Danciu. Am văzut aseară spectacolul, e o artă poetică. Cathartic, desăvârşit. Sărbătoarea Paştelui să vă fie luminată.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP