Zhang Yibo si o lume mustind de traditie

Zhang Yibo Zhang Yibo (1966 -) combina elemente clasice chinezesti (costume, podoabe vechi, piese de mobilier, etc) pentru a reda viata unei lumi apuse - cea a secolului XIX si inceput de secol XX, perioada cunoscuta sub numele de Era Dinatiei Qing. In timpul contactului sau cu oamenii Tribului Miao din S-V Chinei, Zhang Yibo a fost profund influentat de bogata traditie si viata lor simpla. De atunci, Zhang Yibo incorporeaza cu succes aceste doua caracteristici culturale in opera sa.

Picturile in ulei ale lui Zhang Yibo sunt de un realism magic. Detaliile sunt de o complexitate coplesitoare. Tragandu-si seva din arta veche, pictura lui Zhang Yibo are pe alocuri un aer modern si vestic. Poate nu suntem atat de diferitii unii de altii pana la urma...

Zhang Yibo Zhang Yibo

2 comments:

octavpelin,  1 mai 2009, 18:51  

Suntemingeri,esti uimitoare si imi incanta ochii si sufletul in tot ceea ce postezi,este o desfatare sufleteasca,sarutmana,weekend placut!:) cu stima Tavi.
p.s.Te rog frumos imi poti trimite codul cartii lui Oana Razboiul reginelor?! Cartea ta are codul si am postat-o pe blogul meu!

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP