Black&White

Am trecut de perioada in care credeam ca fotografiile alb-negru sunt retro = ceva negativ. Mai nou ma fascineaza fotografiile alb-negru si fotografiile vechi (mi se trage de la o expozitie vazuta in cadrul Muzeului de Art Nouveau din Salamanca). Eleganta si esenta. Mesajul si nu vivacitatea culorilor are intaietate. Sa fie semne de maturitate?

(Imagini gasite cu ajutorului lui Nenea Google)

6 comments:

pescarusul argintiu 8 aprilie 2009, 07:41  

Stiu si eu, Laura?
Preferinta pentru aceste doua tonalitati contrastante poate fi veni si din parguirea mai accentuata a maturitatii, dar si din redescoperirea sinelui.
Au un farmec deosebit si-mi amintesc cu emotie vie de toata perioada copilariei si a adolescentei tarzii, cand doar aceste poze existau ca posibilitati de realizare tehnica.
Tin minte ca una din primele poze color a fost prin anii '88, cand dupa absolvirea liceului am fost intr-o vizita turistica in fosta Uniune Sovietica.
Tare mi-as dori sa gasesc acea poza...
O zi plina de tonuri si nuante calde, luminoase!

omu' 8 aprilie 2009, 09:04  

Intre negru si alb este o distanta in lungimi de unda foarte mare.Albul este cel mai bogat, este suma culorilor.Si codificarea lor in hexazecimal arata acest fenomen, rosu ff0000, albastru 0000ff, verde 00ff00 , iar albul ffffff.
Fotografiile alese de tine, au o culoare aparte, este culoarea extrasa din lumina cand doi se saruta.
Mie imi plac mult si fotografiile in sepia.

starsgates 8 aprilie 2009, 23:03  

da, sunt deosebite, au ceva nostalgic în ele.

Manole,  9 aprilie 2009, 09:19  

Nu stiu ce sa zic...
Daca e sa ne luam dupa alb si negru, obositi fiind sa facem compromisuri, da, atunci devenim maturi...dar, tinand cont ca din cele 4 poze pe care le-ai ales...3 sunt cu 2 sarutandu-se...si. si eu le-am remarcat ipostazele, atunci inclin sa spun ca-i primavara...nou si vechi, dragoste, arta, poezie si melancolie

Laura 9 aprilie 2009, 15:01  

Manole, bietul gargol, si el o fi visand la gargolita lui?

Elisa 10 aprilie 2009, 19:47  

Alb -negru este foarte pretentios.Daca culorile pot sa ne sustraga de la ideea principala a fotografiei,atunci alb-negru nu poate.Dar pare si foarte serios.Mie-mi trezeste nostalgie :)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP