S-a terminat... :(

Azi-noapte, intre orele 22:00 si 02:00 cele 790 de monumente fallere din Valencia si localitatile din imprejurimi, au fost arse. Las Fallas s-a terminat intr-un spectacol al carui protagonist a fost focul. "La Nit del Foc" (Noaptea de Foc) a pus punct spectacolelor de petarde. Incepand de azi, in Valencia e interzis sa arunci cu petarde pe strada, cu exceptia ocaziilor speciale (nunti, aniversari, etc). In video o puteti vedea pe Falera Mayor de Valencia plangand in momentul arderii monumentului faller din fata primariei valenciene.


Aceasta este falla care a castigat premiul I anul acesta. E cea mai scumpa falla din istorie si costat pe undeva intre 900.000 si 1.000.000 euro. A fost arsa impreuna cu celelalte fallas azi noapte.


Statuia Fecioarei Maria facuta din tone si tone de flori, aduse de catre miile de falleras valenciene.

4 comments:

Elisa 21 martie 2009, 10:11  

Nu inteleg obiceiurile acestea.Tin de magie??De ce sa arda,purifica ceva prin asta?Ma rog...cate oare,lucruri ,altele, trainice se puteau face cu banii aceia?!
Buna, draga mea Laura! Ce mai faci? :)

Laura 21 martie 2009, 11:21  

Elisa draga, initial Las Fallas era sarbatoarea primaverii, asa cum multe alte natii sarbatoresc primavara printr-un festival. Initial, sculpturile fallere erau nimic mai mult deact o adunatura gunoaie stranse peste iarna care erau arse pentru a curata casele. La modul filosofic, Las Fallas era simbolul debarasarii de trecut pentru a face loc viitorului.

Insa in ziua de azi nici un valencian nu ti-ar spune ca Las Fallas este despre asa ceva. In prezent Las Fallas este un festival de renume international. Muzica, costumele populare, traditiile valenciene sunt pe primul loc. Las Fallas este un motiv in plus pentru valencieni sa iasa pe strazi, sa petreaca, sa se revada, sa isi ia cateva zile libere de la servici si sa stea cu familia. Valencia, negresit castiga cu Las Fallas datorita numarului impresionant de mare de turisti care vin an de an din cele 4 colturi ale lumii la festival.

Anonim,  5 aprilie 2009, 23:30  

e clar ca acum are si o tenta comerciala aceasta fiesta (atragerea turistilor )Dar pun accent in mod deosebit pe pastrarea traditiei (sint atit de frumosi si pun atit suflet )

Anonim,  18 decembrie 2009, 04:01  

mul?umiri foarte interesant,

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP