Las Falleras

Visul fiecarei fetite este sa devina printesa. Dar niciunde visul acesta nu e mai aproape de realitate ca si in Valencia. Si cum sa nu-ti doresti sa imbraci superbele rochi lungi care costa mii de euro, sa te plimbi pe strada pieptanata ca si Dama de Elche, sa atragi privirile trecatorilor si necunoscutii sa iti ceara permisia sa-ti faca o fotografie? Partea frumoasa e ca oricine poate merge la unul dintre nenumaratele magazine valenciene de materiale speciale pentru rochiile de falleras sa isi faca un astfel de vesmant la comanda. Partea mai dificila e sa ajungi Fallera Mayor.

Falleras Mayores de Valencia 2009 Cele doua Falleras Mayores pentru anul 2009

Cele două "Falleras Mayores de Valencia" (o tanara şi o copila) sunt reginele fiestei, reprezentantele oficiale ale sarbatorii. Cele mai multe fete valenciene aspiră la acest titlu. Alegerea celor doua Falleras Mayores se face in cadrul unui proces complex: în prima etapă, fiecare comisie prezinta o candidata şi un juriu alege finalitele. Urmeaza o a doua etapă, in care un nou juriu alege treisprezece candidate. Un al treilea juriu alege dintre aceste treisprezece falleras o Fallera Mayor. Celelalte douăsprezece automat devin suita ei (Cortes de Honor). Acelaşi proces se repetă pentru copii. În acest caz, fata care este selectata în final, poartă titlul de "Fallera Mayor Infantil de Valencia". In prezent, titlul de "Fallera Mayor de Valencia" a atins un nivel considerabil de importanţă în viaţa oraşului, nu doar în cadrul fiestei, dar şi in plan social iar cele doua Falleras Mayores imreuna cu suita lor apar frecvent la cele mai importante evenimente care au loc în oraş pe tot parcursul anului.

Fallera de Valencia 2009
Fallera de Valencia 2009

Fallera Mayores de Valencia 2009Fallera de Valencia 2009
Poze comparative a doua falleras din Cortes de Honor 2009. In stanga - fallera, in dreapta - tanara din viata de zi cu zi

Ceea ce ma uimeste cel mai mult la falleras este tocmai faptul ca in ciuda popularitatii de care se bucura, reusesc sa ramana oameni normali: ca sunt copii, studente, vanzatoare, dentiste, inginere, etc. Chiar daca las falleras sunt vedete locale si simbol al orasului, continua sa duca vieti normale, fara aere de Miss, nu tind sa salveze lumea si nu sunt in exlusivitate studente la drept sau la psihologie.

Falleras Mayores de Valencia 2008-2009
Fallera Mayor 2009 (stanga) impreuna cu Fallera Mayor 2008 (dreapta)

8 comments:

oceania 27 februarie 2009, 15:36  

toate tinerele si copilele astea sunt frumoase. cred ca e interesant sa vezi spectacolul pe viu.

-X- 27 februarie 2009, 16:57  

Rochiile trebuie croite dupa un tipar, un model anume, sau fiecare persoana e libera sa-si faca propriul 'design' al rochiei?

Laura 27 februarie 2009, 20:15  

Toate rochiile astea urmeaza un anume tipar, toate au aceleasi "straturi" :) Materialele folosite pot avea diferite modele. Materialele se cumpara din magazine specializate in materiale pentru rochii de falleras. Si sunt muuulte astfel de magazine in Valencia. Culmea e ca si supravietuiesc foarte bine aceste magazine, chiar daca nu vand nici un alt fel de produs, cum ar fi materiale pentru haine normale.

Manole,  28 februarie 2009, 21:29  

http://www.foto.md/photos/33712.jpg

Laura 28 februarie 2009, 21:42  

Manole, multumesc din suflet! M-ai atins la inima. O primavara minunata iti doresc :)

Sibilla 1 martie 2009, 03:09  

Primăvară în Lumină !
http://blog.mysport.ro/karlsberg_vs_ursus/files/2008/03/ghiocei.jpg

paul 1 martie 2009, 10:15  

Oricata suparare ai avea in suflet si oricata durere ti-au provocat vorbe, fapte, gesturi, considera acest buchet de flori dornic de iertare si mult zambet pentru sufletul tau.
Cu prietenie,
Paul

Laura 1 martie 2009, 10:42  

Sibilla, o primavara minunata si tie si multumesc de ghiocei. Chiar daca am vazut o vramada de flori de primavara aici, ghiocei nu am vazut si imi e dor de ei. Te pup!

Paul, stai bland ca nu-s suparata. O primavara minunata iti doresc si tie! :)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP