Circul vietii

În viaţă, ca şi la circ, întâlneşti tot felul de personaje: jonglerul pentru care viaţa se reduce la obsesia pentru cinci sfere colorate, femeia cu barbă a cărui surâs nu-l vezi niciodată, piromaul care se joacă mereu cu focul, bufonul care te face sa râzi dar nu râde niciodată, balerina anorexică cu zâmbet fals, iluzionistul orb, uriaşul complexat, piticul răutăcios, magicianul plin de trucuri şi de fumuri, acrobatul care face salturi mortale chiar şi atunci când nu e pe scenă, îmblânzitorul de lei şi tigrii, arlechino care vede viaţa cu colţuri, în doua culori şi în doua dimensiuni, clovnul depresiv care nu-şi ia niciodată masca jos, de frică, de lene sau pentru că nu i-a venit niciodată o astfel de idee, copilul bun la toate, crescut din scutece în cadrul circului şi pentru viitorul căruia toţi sunt preocupaţi, mai puţin el însuşi, şi în fine, directoul singuratic, avar şi trist. Fie că publicul aplaudă sau nu, circul continuă sa meargă din oraş în oraş. Circul nu se opreşte, pentru că nu există nimic în afara circului.

Adevărul e undeva între cum ei se văd pe ei înşişi şi cum sunt percepuţi de public. Esenţa lor se află undeva la mijoc, compusă din frânturi de adevăr. Ei sunt mai mult decât suma părţilor. Uneori reflectoarele multicolore îi orbesc şi nu mai văd pădurea de copaci sau un salt mortal nereuşit strică tot spectacolul. Poate e timpul să se ridice cortina, să păşească pe scenă chiar dacă nu sunt bine pregătiţi, să zîmbească, pentru că publicului nu îi pasă ce e în sufletul lor şi nu iartă; vrea doar un spectacol care să justifice valoarea biletului.

În viaţă, ca şi la circ, fiecare trebuie să-şi joace rolul până la capăt.

Pictură digitală de Melanie Delon

15 comments:

Jamilla,  19 decembrie 2008, 13:19  

cel mai mare adevar : nu exista nimic in afara circului...uneori e perfect aplicabila in viata cotidiana.

www.jamescrissilv.ro 19 decembrie 2008, 16:20  

Categoric cea mai buna insemnare a ta.
O zi minunata iti doresc

Laura 20 decembrie 2008, 02:09  

Jamilla, nu stiu ce m-a apucat cu circul, dar in ultimele zile il vad ca pe o alegorie a vietii. Fiecare traieste cum poate; profita de ceea ce are. Cat despre ce exista si ce nu exista in afara circului, as vrea sa ma insel si sa existe ceva, ceva frumos. E oare posibil?

James, multumesc de apreciere. O sa incerc sa scriu mai mult, acum ca "copilul" a trecut de primul an de adaptare la lume :)

Manole,  20 decembrie 2008, 10:14  

Da. Exista. Si este foarte frumos. Doar trebuie sa crezi.
Care Circ, Ingere?

Laura 20 decembrie 2008, 12:26  

Isabella Ariane, multumesc de vizita. Sper ca ti-a placut la mine si vei mai reveni :)

Manole, cum care circ? Cel de la mine din capatana, stii tu, acolo unde stau piticii, pe creier :) Am mai creat cateva personaje ca sa nu moara piticii de plictiseala. Vezi ce grijulie sunt eu cu piticii mei? :lol:

pescarusul argintiu 20 decembrie 2008, 13:09  

Laura, felicitari pentru aceasta minunata postare!
Ca si James, consider ca ai scris un articol stralucitor, adevarat si plin de esente.
La un moment dat ai spus: "Circul nu se opreste, pentru ca nimic nu exista in afara circului"...
As vrea sa cred ca exista puritatea, candoarea, seninatatea, pastrate cu multa grija in sufletele celor alesi s-o cultive si s-o imbogateasca prin lumina faptelor lor. Si ca peste tot acest imens cort al circului uman ce ne inconjoara, dincolo de tragi- comedia generala pe care o traim, ne asteapta s-o descoperim planeta dragostei si prieteniei, unde exista alte legi, simple si ingaduitoare, bazate pe bucuria de a darui si pe cea de a primi lumina in suflete.
In viata n-ar trebui sa jucam roluri, ci doar sa traim cu adevarat.

Jamilla,  20 decembrie 2008, 14:22  

laura, ai dreptate cu alegoria... mie pe timp mi s-a pus pata.

Laura 20 decembrie 2008, 19:58  

Pescaruso, sper si eu sa existe ceva in afara circului. Cred ca in afara personajelor enumerate de mine mai exista si altele, nemutilate. Acestea traiesc in afara circului si se tin departe de cortul mare si alb pentru ca stiu ca clovnii sunt vicleni si daca te aproprii de ei prea mult iti umplu capul cu povesti colorate si te conving sa cumperi biletul. Iar odata ce ai biletul in mana, nu mai ai scapare. Din punctul de vedere al personajele mele nu exista nimic in afara circului, pentru ca traiesc in ignoranta. Dar shhh! sa nu afle :)))

Jamilla, cu Nenea Timp e alta poveste. Te las pe tine sa o povestesti :)

paul 21 decembrie 2008, 00:24  

Laura, multa dreptate spui, la tot pasul facem probabil ce nu ne place, zicem ce n-am vrea a spune si totusi draga de tine, cand vei fi prinsa de mrejele iubirii vei da cu piciorul in toti cei ce te-nconjoara ca niste clovni sireti si vei spune pe nume iubirii, lasand circul vietii la o parte:)

Laura 21 decembrie 2008, 03:09  

Paul, spui tu ceva. Iubirea mi-am gasit-o, la capitolul asta sunt linistita ;) Mai spunem si facem si ce nu am vrea, dar totusi, cred ca nu la fiecare pas. Am incredere in noi ca nu ne-am pierdut in asemenea hal pe drum... E adevarat ca lasam circul vietii pentru iubire, dar ne lasa circul pe noi? Vise placute! (lasa circul in lumea reala, ca in vis e cosmas) :)

paul 21 decembrie 2008, 09:48  

Ok!,mai facut sa rad in hohote!:))

paul 21 decembrie 2008, 10:01  

http://www.youtube.com/watch?v=oUb8ySdERKs

Laura 21 decembrie 2008, 11:35  

Paul, rasul e sanatos :) Multumesc pentru melodia superba. M-ai inspirat si am cautat si versiunile in engleza si irlandeza (vezi pe margine). O melodie de zile mari, indiferent de limba in care e cantata :)

Vania, tu esti circarul, ca nu m-am prins? :D

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP