De ce nu invatam din greseli

Cercetarile au demonstrat ca majoritatea erorilor sunt repetate deoarece insusi actul de a face o greseala, in ciuda corectiilor, constituie invatarea acelei secvente de comportament care duce la eroare. De exemplu, cand un cuvant iti e pe varful limbii, cu cat te chinui mai mult sa ti-l amintesti, cu atat sapi mai adanc in jurul tau o groapa. Chiar daca iti amintesti cuvantul dupa o vreme sau esti ajutat de cineva, data viitoare cand vei dori sa iti amintesti cuvantul respectiv nu vei face altceva decat sa accesezi secventa de comportament eronat invatata si nu vei putea accesa cuvantul cu pricina. De aceea specialistii recomanda ca in situatii de genul sa cerem imediat ajutor si nu sa persistam in eroare.

Mai multe detalii: De ce nu invatam din greseli

6 comments:

pescarusul argintiu 19 noiembrie 2008, 18:57  

Cred ca o data cu varsta trebuie sa dobandim intelepciune si sa incepem sa invatam din propriile greseli, in special din cele facute in anii tineretii... :)
Vrand-nevrand, indiferent de zodia in care ne situam, mai scapam de naivitati, de felul idealist de a vedea viata, ne conturam un profil tot mai complet.
Oricum, mare dreptate ai, Laura, in privinta incercarilor disperate de a gasi cuvantul sau termenul pierdut prin infinitul cosmic al creierului nostru! :))

Anonim,  19 noiembrie 2008, 20:55  

N-am stiut chestia asta despre erorile pe care le repetam.Exemplul cu cuvantul e foarte bun;mi se intampla destul de des sa nu-mi amintesc si cateodata cer ajutorul cuiva.
Cel mai fain e cand imi amintesc dupa ce nu ma mai gandesc la acel cuvant.

Laura 20 noiembrie 2008, 00:26  

Cora, trebuie sa invatam din greseli, categoric! Daca nu am invata niciodata nimic nu am deveni niciodata nimic. De multe ori singura forma de a invata ceva e dand cu capul. Auch! Doare, dar mai bine cu cucui decat nestiutori o viata intreaga :)

Gabi, cercetarile pe directia asta sunt foarte fresh. Probabil si hamsterii (din creier) are nevoie de un pic de relaxare pentru a functiona corect, nu se invart rotitele asa de usor in situatii de stress. De aceea cand incetam sa ne mai fugim dupa un anumit cuvant, fuge cuvantul la noi ;)

Garfield, in calitate de reprezentant al pisicilor, iau aprobarea ta drept recunoastere a intregii rase pisicesti al acestui studiu :)

Elisa 20 noiembrie 2008, 10:34  

Nu invatam din propriile greseli fiindca nu realizam ca suntem pe acelasi drum si ca vom repeta greseala.Credem ca am luat-o pe o directie buna si numai dupa ce apare eroarea recunoastem bisul.Important este sa nu fie fatala, greseala...
Te imbratisez Laura draga si ..la cat mai putine,spre deloc,greseli repetate. :)

Laura 20 noiembrie 2008, 20:24  

Elisa draga, te pup si ai grija de tine si la cat mai putine greseli :)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP