China declara dependenta de internet reala

Dependenta de internet se caracterizeaza prin petrecerea a peste 6 ore pe zi online, irascibilitate, tulburări de concentrare sau de somn si stres psihic.

China e pe cale sa recunoasca dependenta de internet ca fiind o boala si vrea sa o inregistreze la Organizatia Mondiala a Sanatatii. Aproximativ 10% din adolescentii chinezi, adica peste patru milioane de suflete petrec peste şase ore pe zi online.

In China, “dependenta de internet” este vazuta ca o “boala sociala grava”, care necesita tratament in clinici specializate. "Tao Ran, de la Spitalul General Militar din Beijing, care a descris diagnosticul, a spus că se vor deschide secţii psihiatrice speciale în spitalele din China pentru a trata dependenţa de internet. „Optzeci la sută dintre dependenţii de internet pot fi vindecaţi prin tratament, care durează de obicei aproximativ trei luni”, a mai spus Tao. Tratamentul propus de medic include consilierea, disciplina militară, hipnoza şi terapiile cu electroşocuri de mică intensitate." (bihon.ro)

Test de dependenta de internet (in engleza)

6 comments:

Adrian Manolache 12 noiembrie 2008, 09:31  

foarte multi sunt dependenti de internet, cred ca si Romania e pe un loc fruntas in acest clasament;)
Have a nice day!

starsgates 12 noiembrie 2008, 09:57  

Tot ce place e ori interzis, ori dăunează grav sănătăţii, zicea cineva şi se pare că are dreptate.:)

Laura 12 noiembrie 2008, 11:10  

Adrian si Stargates, dependenta de internet e mult mai putin grava decat dependenta de alcool sau droguri. Si pe bune, chiar e nevoie sa te bage intr-un spital-inchisoare si sa te trateze cu electrosocuri, ca dor nu ai facut rau nimanui ca ai pierdut vremea hai-hui online? Enorm de multi oameni pe lumea asta petrec 6 ore online/zi, fie la servici, fie acasa. Internetul face parte din lumea moderna, e un mijloc de informare si de relaxare si un mod de a face business. Sa bagi adolescentii intr-un spital militar si sa ii izolezi de tehnologie(=progres) si prieteni nu e tocmai ceea ce ne dorim pentru copii nostri, nu?

Radu 12 noiembrie 2008, 11:59  

solutia cu spital si tratamente e putin deplasata..dar indeed internetul e un drog,si mai ales jocurile pt adoloscenti.
singurul neajuns e ca incepi sa nu mai socializezi decat virtual prin net si dezvoltarea ca persoana = 0,ajungi sa imbatranesti fara sa te cunosti,potentialul ii pui la cutie si traiesti intr-o lume virtuala.

Laura 12 noiembrie 2008, 13:35  

Radu, e si asa cum zici tu, dar in acelasi timp internetul si apropie oamenii. Pentru prietenii si rudele care traiesc departe unii de altii, in tari diferite chiar, gandeste-te cat de dificila e comunicarea prin intermediul scrisorilor sau cat de scump e telefonul. Internetul ajuta la mentinerea legaturilor si in acelasi timp daca il folosesti cu cap poti invata multe de pe internet. Jocurile sunt alta mancare de peste. Daca tot s-a tras concluzia ca jocurile online au efecte nocive asupra persoanei, pai sa se taie raul din radacina, sa se actioneze la nivel de industria jocurilor, nu sa se priveze copii de libertate!

CARMEN MIHAITA 29 ianuarie 2009, 18:07  

In anul 1991 am fost in China pentru 6 saptamini Nu vreau sa-ti povestesc nimic despre China acelor ani dar vreau sa-ti spun ca nu ma mira nimic din reactiile lor v.a.v de ceea ce este nou .China acelor ani era locul in care oamenii se mirau ca ai telefon fix acasa mai mult decit se mirau ca ai casa si masina; un tinar, mic afacerist,inteligent si simpatic ne-a spus ca ar putea avea telefon dar nu are ce face cu el pentru ca nici unul dintre cunoscuti nu are telefon .Cred ca este exemplificator .

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP