Mutileaza-i si ei vor deveni perfecti

Sunt furioasa! Am aflat si eu, poate mai tarziu decat s-ar fi cazut sa aflu, despre barbara practica a smulgerii gherutelor la pisici printr-o procedura chirurgicala. Scopul? Cred ca e usor de ghicit: unii pretinsi "iubitori de pisici" considera ca scumpa lor mobila si canapea nu pot fi transformate in obiecte de ascutit gherute de catre pisica casei. Si atunci ce solutie au gasit ei? Pai normal, doar nu era sa se priveze pe ei de vreo comoditate. Pisica oricum nu are nici un cuvant in asta; "Miau! Miau! Miauuuuuuu!" e doar o interjectie, precum suieratul vantului. Daca nu poti accepta pisica intreaga, de ce ai vrea o jamatate de pisica, o pisica mutilata? Nu ti-o place asa cum e ea de la Mama Natura? Lasa-o la altul care o accepta asa cum e! Nu-mi vine a crede ca cineva a putut veni cu "solutia" asta barbara.

Problema are insa radacini mult mai profunde. Omului ii e greu sa accepte mediul inconjurator si semenii asa cum sunt ei. Omul vrea sa isi puna amprenta, sa isi marcheze teritoriul, sa transforme tot ce il inconjoara dupa chipul si asemanarea lui, asa cum lui i se par perfecte. Omul ignora legile naturii, legi care au functionat cu brio de milioane de ani pentru ca omul se crede superior. De cate ori nu ati auzit spunandu-se: "E un om bun, dar...". De ce naiba nu ne putem musca limba in loc de a continua cu acel "dar..."? Suntem intr-o continua vanatoare a Perfectiunii dar parca zi de zi tot mai mult ne indepartam de ea. De ce ne atat de greu sa acceptam unele lucruri asa cum sunt?

Vedeti si aici mai multe despre importanta gherutelor in viata unei pisici.

6 comments:

pescarusul argintiu 26 octombrie 2008, 17:26  

Brrr, incredibila practica uzitata in numele perfectiunii !
Nici eu nu stiam de ea, am vazut aici la tine in premiera, eu stiu ca pisicilor li se taie periodic gherutele pentru a se dezvolta normal.
Nu sunt deloc adepta chinuirii unor vietati nevinovate, dupa cum sunt pentru conservarea tuturor darurilor Mamei Natura de catre semintia oamenilor.
Nepermisa cruzime, va trebui cumva sa fie stavilita !

Laura 26 octombrie 2008, 19:44  

Pescarusule, sunt perfect de-acord cu tine ca aceasta practica ar trebui oprita. Chiar daca aceasta procedura chirurgicala e aplicata in clinici luxoase, special create pentru animalute si chiar daca chirurgii respectivi sunt priceputi si folosesc anestezia totala, asta nu inseamana ca procedura e intotdeauna lipsita de riscuri. Labutele se pot infecta sau pot aparea alte probleme. Chiar daca in cel mai bun caz animalul nu sufera fizic, e imposibil ca el sa nu sufere psihic. Inchipuie-ti o pisica care vrea sa se joace cu "motoceii", ca in "Amintirile" lui Creanga... sau care aluneca pe parchet si se loveste pentru ca nu mai are in ce se tine... Chiar daca pt om e mai "avantajoasa" o pisica fara gherute, pentru pisica e o trauma cu siguranta. Atata tot ca pisica nu poate spune asta nimanui sau chiar daca spune, nu o intelege nimeni.

anielle 27 octombrie 2008, 10:14  

Laura,este revoltatoare practica asta ! Mie imi plac animalele dar sa nu fie ale mele dintr-un singur motiv : nu am timp sa am grija de ele si n-as suporta sa stiu ca sufera .Cum sa smulgi gherutele bietelor fiinte? De ce ti-ai mai luat animal ? Ce mai urmeaza ? Botnite speciale de pus pisicilor ca sa nu ne mai deranjeze cand miauna de foame??

Laura 27 octombrie 2008, 17:18  

Anielle, momentan cred ca tehnica asta se aplica doar in SUA. Nu am auzit de ea in Europa si sper sa nu ajunga sa se raspandeasca.

Anonim,  31 octombrie 2008, 19:39  

E prima oara cand aud asa ceva.Noi avem trei pisici si nu le-am taiat niciodata unghiile (ghearele).Stii ca si le rod ele?Ce se fac pisicile fara gheare daca n-au cum sa se prinda de ceva cand fac cate-o saritura si nu le reuseste?

Laura 1 noiembrie 2008, 20:47  

Gabi, nu cred ca pe cei care smulg gherutele la pisici ii intereseaza ca pisica se loveste ci ii intere mai mult mobila din casa. Ca daca i-ar interesa bunastarea pisicii ar lasa-o asa cum e ea de la Mama Natura.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP