Angela Gheorghiu, ambasadoarea romanilor pe scena lumii

Angela GheorghiuAngela Gheorghiu s-a nascut in orasul Adjud si a studiat la Academia de Muzica din Bucuresti cu Profesoara Mia Barbu. Angela Gheorghiu a debutat in 1992 la Covent Garden (Londra) cu opera "La Boheme" si tot in acelasi an a debutat si pe scena Metropolitan Opera din New York. De atunci incoace Angela Gheorghiu a cantat in opere si sali de concerte din New York, London, Paris, Salzburg, Berlin, Tokyo, Rome, Seoul, Venice, Athens, Monte-Carlo, Chicago, Philadelphia, Sao Paolo, Los Angeles, Lisbon, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg, Madrid, Barcelona, Valencia, Prague, Montreal, Moscow, Taipei, San Juan, Bucuresti.

Angela GheorghiuAngela Gheorghiu a scos numeroase CD-uri si DVD-uri, a lucrat in colaborare cu BBC, EMI Recordings si alte nume mari si a jucat in filme precum "Romeo si Julieta". Angela Gheorghiu este adesea comparata cu Maria Callas si este recunoscuta ca cea mai mare soprana a timpurilor noastre. Angela Gheorghiu a cantat pentru Printul de Wales, pentru Regina Elisabeta II, in prezenta Reginei Sofia a Spaniei la inaugurarea noii Opere din Valencia, etc. Angela Gheorghiu a cantat in cadrul ceremoniei Jocurilor Olimpice din Beijing (2008) si pe 12 octombrie 2008 a cantat intr-un concert in onoarea lui Pavarotti.

Angela Gheorghiu
Mai multe puteti afla de pe site-ul Angelei Gheorghiu. Din pacate, site-ul aceastei "ambasadoare a Romaniei" cum o numea cineva, nu a fost tradus inca in romana... Sa speram ca va fi insa tradus cat de curand.
Va las acum in compania Angelei Gheorghiu...

Angela Gheorghiu - “Habanera” – “Carmen” de Bizet


Angela Gheorghiu– “Madama Butterfly” de Puccini


Angela Gheorghiu – “Manon Lescaut”


Angela Gheorghiu – “Romeo si Julieta”

3 comments:

Sagy, 18 octombrie 2008, 22:42  

Corect.. o mare voce!!

jamescrissilv.ro,  19 octombrie 2008, 08:52  

Din punctul meu de vedere, in domeniul respectiv, este cea mai talentata si inzestrata la ora actuala.
o zi minunata iti doresc

Deona 19 octombrie 2008, 14:35  

Frumoasa din toate punctele de vedere; e de admirat ce a reusit sa realizeze in afara tarii!
O mare doamna!
Te-am pupat!

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP