Ziua Indragostitilor valencieni

UPDATE 1: Cateva fotografii cu focurile de artificii. Au fost superbe! O ora intreaga de poc! si bum! colorat si jucaus. Cuvintele sunt de prisos...

Ziua Indragostitilor

UPDATE 2: Am incarcat si video-ul cu focurile de artificii pe youtube... E exact partea finala a show-ului, adica bum-ul cel mare :)

Pe 9 octombrie Valencia sarbatoreste Ziua Indragostitilor sau ziua de Sf. Dionis, un fel de Sf. Valentin sau Dragobete local. Inca de acum o saptamana in cofetarii au aparut dulciuri multicolore de martipan in cele mai variate forme de fructe exotice. Orice cofetarie, oricat de mica sau de mare ar fi ea, nu a pierdut ocazia de a-si impodobi tavanele cu saluri de toate culorile si materialele, atarnate pe sarme, spre deliciul nostru (a se citi eu si sotul) care trebuia sa stam aplecati in unele cofetarii cu tavane mai joase in timp ce chicoteam cu placere. Si pana nu uit, aceste saluri sunt de vanzare. Adica mergi la cofetarie, cumperi niste dulciuri de martipan intr-o cutiuta frumoasa legata cu funtita, mai cumperi si un sal frumos si GATA!, ai rezolvat cu cadoul de Sf. Dionis pentru EA ;)


Va doresc deci la toti multa-multa iubire de Ziua Indragostitilor :)

Tot pe data de 9 octombrie, Valencia sarbatoreste ziua Comunitatii Valenciene, zi in care se comemoreaza intrarea triumfala a tanarului rege Jaime I Cuceritorul in orasul Valencia in anul 1238, dupa ce a expulzat pe arabi de pe pamanturile valenciene. Evenimentul este pregatit cu migala din timp, steguletele multicolore atarnand deja de cateva zile peste strazi (asemeni unor izmene puse la uscat ;) iar sarbatoarea ca atare incepe deja din noaptea de 8 spre 9 octombrie cu focuri de artificii (in spaniola, focuri de artificii se zice "castillos de fuegos artificiales", adica castele de focuri artificiale, denumire pe care eu o gasesc oarecum romantica si foarte potrivita). Aceste "castele de focuri de artificii" incep la ora 12 noaptea si iti etaleaza culorile si dinamica timp de o ora pe cerul (as vrea sa spun instelat, dar din pacate stelele nu pot vi vazute din inima orasului datorita abundentei ilumininatiei publice) Valenciei. Apoi maine urmeaza o serie de ceremonii oficiale printre care si o parada pe strazile orasului. Dar despre asta va voi povesti mai multe dupa ce o voi fi vazut-o :)

Ziua Indragostitilor
Ziua IndragostitilorZiua IndragostitilorZiua Indragostitilor

12 comments:

starsgates 8 octombrie 2008, 21:41  

Ce curios! Multe zile mai au îndrăgostiţii.:)
De fapt pentru îndrăgostiţi fiecare zi e sărbătoare.
Vă doresc să fiţi şi voi într-o sărbătoare continuă.:)

Cristian 8 octombrie 2008, 21:59  

Frumos Laura!Am aflat lucruri noi.Trimit gandurile mele de bine acum si intotdeauna!Hugs from Cristian!:)

Vania 8 octombrie 2008, 22:10  

Poate dau o fugă cu Irina. Sau cu Elise...

manole,  8 octombrie 2008, 22:54  

sa petreceti ziua cu voisie si multa dragoste.
Fericire iti doresc cu multa, multa iubire!

Anonim,  8 octombrie 2008, 23:29  

Laura,iti doresc sa fii iubita si fericita nu numai de Ziua indragostitilor de pe pamatul valencian.Am cautat pe net si am gasit cateva informatii despre aceasta zi si am pregatit un mic articol cu poze.(de pe net).
Sper sa povestesti cum a fost aceasta sarbatoare.
Gabi.

Elisa 9 octombrie 2008, 00:18  

Draga mea Laura,multa iubire si fericire atat maine cat si-n toate zilele.Te imbratisez. :)

anielle 9 octombrie 2008, 11:53  

Sub pretextul acestei sarbatori , o sa fac si eu dintr-o banala zi de joi ,una deosebita ;).

Laura 9 octombrie 2008, 12:36  

Va multumesc la TOTI si va pup! Acum ma duc sa vad paradele si mai incolo revin cu poze si impresii :)

omu' 9 octombrie 2008, 13:36  

Sunt si eu alaturi de tine la aceasta fiesta, un virtual indragostit.

Jamilla 9 octombrie 2008, 13:54  

te-ai distrat si pt noi ;-)
superbe fotografiile, ma incearca un soi de melancolie ;-))))
pt mine fiecare zi era sarbatoare, acum au venit altele pe cap si am mai uitat... plus ca e nevoie de 2 sa fie mereu sarbatoare, or... al meu e mai pragmatic ;-)))

Anonim,  9 octombrie 2008, 15:32  

Frumos de tot!
Abia astept sa vedem si poze de la parade.Si poze cu dulciuri de Ziua indragostitilor. :)
Distractie placuta mai departe si multa iubire!
Gabi.

Laura 9 octombrie 2008, 16:31  

A trecut si prima parte a fiestei dedicate Zilei Comunitatii Valenciene... Practic s-au dus coroane de lauri la statuia Regelui Jaime I. S-a pornit de la primarie si dupa o plimbare pe strazile orasului, atingand puncte importante precum catedrala, s-au facut onorurile si multimea adunata a cantat imnul valencian la picioarele statuii Regelui incalecat.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP