Bataie cu rosii si gazpacho andaluz

Va povesteam, acum o luna de bataia cu flori din Valencia...

Pe de alta parte, de 63 de ani incoace, in Buñol (un orasel din apropierea Valenciei), in dimineata zilei de 27 august peste 115.000kg de rosii sunt "sacrificate" intr-o batalie la care participa peste 40.000 de persoane anual. Imaginile vorbesc de la sine...



Si pentru ca tot este vorba de rosii, ma gandeam sa va dau si o reteta de sezon: gazpacho andaluz, adica supa rece spaniola, foarte populara in sezonul cald, nu e alta, dar sa nu ramaneti cu impresia ca in Spania rosiile sunt folosite doar pe post de artilerie si ca nu sunt folosite si in scopuri culinare. Deci e in felul urmator:

Gazpacho Andaluz (supa rece spaniola)
Ingrediente pentru gazpacho andaluz:

- 1 Kg de rosii
- 60 grame de ceapa
- 1 ardei verde mic
- 1 castravete mic
- 1 canita mica de ulei de masline
- 2 lingurite de otet
- ustoroi dupa gust

Extra:

-rosii, ardei, ceapa, castravete si paine uscata taiate cubulete

Mod de preparare gazpacho andaluz:

Pasul 1: Se pun toate ingredientele intr-un vas (mai putin cele de la categotia extra) si se amesteca cu mixterul pana se formeaza o pasta omogena. Se poate adauga si un pic de apa facultativ.

Pasul 2: Se pune in frigider si se serveste foarte rece.

Pasul 3: Cand se serveste se adauga ingredientele in cubulete de la categoria "extra". Inclusiv se pot adauga niste cubulete de gheata pentru a se raci si mai tare.

Pofta buna!

9 comments:

Oana 1 septembrie 2008, 17:34  

Wow, ce tare, cred ca m-as baga si eu :P

Elisa 1 septembrie 2008, 18:51  

Laura,ma stradui sa aflu cum sa fac si eu categorii pentru articole,la setari,la arhiva...,ma rog ,m-am uitat la toate si nu stiu cum sa fac.Tu ai CUPRINS,care de fapt este acelasi lucru ce as vrea si eu,adica sa diferentiez articolele pe cateva categorii,ca nici eu nu le mai gasesc,cand vreau ceva.Te rog,daca poti,sa-mi spui cum sa fac.Stiu,ar fi trebuit sa fac de la bun inceput si sa etichetez fiecare articol,dar o sa-mi fac timp sa le aranjez si acuma,daca as sti.Pls!!! :)

pescarusul argintiu 1 septembrie 2008, 19:27  

Laura draga, inedit obicei, am vazut cateva secvente televizate :)
Cred ca e si distractiv, e felul localnicilor de a-si striga dragostea de viata si lipsa de inhibitii...
Avem multe de invatat de la ei, inclusiv reteta aceasta delicioasa ! :)
Imi lasa gura apa, m-ai prins cu o foame mare cat casa ;)

Laura 1 septembrie 2008, 19:54  

Elisa draga, e in felul urmator. Prima data trebuie sa iti etichetezi macar un post ca altfel nu cred ca iti va arata ceea ce vrei. (Etichetarea posturilor se face din fereastra de unde scri posturile, in partea de jos ai spatiu pentru a adauga etichete - se numeste "etichete"). Apoi fiind in contul tau de blogger mergi la "layout" sau "aspect". (in functie de cum ai setat contul in romaneste sau engleza). Aici mergi in partea dreapta unde scrie "adaugati un obiect gadget" sau "add a gadget"/"add page element". Ti se deschide o noua fereastra. Cauti in josul paginii unde scrie "etichete" sau "labels" si faci clic. Bloggerul iti pune toate etichetele automat deci tot ce iti ramane tie de facut e sa te hotarasti daca vrei sa ti se afiseze etichetele in ordine alfebetica sau dupa frecventa si sa dai un titlu categoriei (eu am numit-o "Cuprins"). Apoi dai "salvati" sau "save" si gata treaba! Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa ma intrebi, ok? Te pup!

Elisa 1 septembrie 2008, 22:10  

Multumesc mult draga Laura.Asta pentru de acum incolo,da? iar daca as vrea sa ordonez totul din arhiva ar trebui sa iau fiecare articol si sa-l etichetez si sa-l reeditez??Multumesc. Te pup.

Laura 1 septembrie 2008, 23:04  

Elisa
Din pacate trebuie sa redeschizi fiecare articol ce ai scris pana acum si sa ii pui una sau mai multe etichete (la alegerea ta). Dar articolele in sine nu trebuie sa le modifici cu nimic. Practic doar deschizi cu "editeaza" fiecare articol existent in parte si adaugi etichetele si apoi apesi pe butonul de "publica". Pentru articolele noi adaugi etichetele precum le scri. Spor la treaba! :)

Laura 1 septembrie 2008, 23:15  

Oana, esti tare! Eu stau deoparte... departe... bulionul e bun pentru mine dar numai in supa ;)

Pescarusule, nu doar localnicii participa la sarbatoarea asta ci vin si englezi, irlandezi, nemti, etc. Vin oameni din o gramada de tari. Iar reteta e buna tare, intr-o vreme mancam zilnic asa ceva :)

azza 2 septembrie 2008, 09:33  

fight club zemosss!!!! decat lupte cu tauri, mai bine fight club zemos!

o zi usoara sa ai! >:D<

Laura 2 septembrie 2008, 12:35  

Nici mie nu imi plac luptele cu tauri. Adica ce vina au sarmanii tauri? Nu inteleg de ce oamenilor le place sa vada sange... Parca nu am fi evoluat deloc de la romani incoace... cel putin din punctul asta de vedere...

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP