Sylvia, Beatrix si Jane

"Sylvia" (2003) este povestea legendarei poete americane Sylvia Plath. Sylvia (Gwyneth Paltrow) si poetul britanic Edward (Ted) Hughes (Daniel Craig), traiesc o casnicia cu suisuri si coborasuri, o legatura senzuala, volatila, exploziva. Viata le rezerva insa multe surprize si incercari celor care aveau sa devina doi dintre cei mai influenti scriitori ai secolului al XX-lea. Poveste despre dragoste, pasiune, inteligenta si disperare, Sylvia exploreaza sursa creatiei de geniu si dragostea dusa pana la obsesie.

Benjamin Bunny de Beatrix Potter"Domnisoara Potter" ("Miss Potter") (2006) este o încantatoare poveste de dragoste, inspirata din viata lui Beatrix Potter(1866-1943). În varsta de 32 de ani si fara un iubit, Beatrix Potter (Renee Zellweger) locuieste in Londra cu parintii sai tiranici, exasperati de faptul ca fiica lor a respins mai multi tineri promitatori, în dorinta de a face cariera ca autoare de romane pentru copii. "Miss Potter" este o poveste fascinanta despre eforturile unei femei de a gasi fericirea, iubirea si acceptarea operei sale artistice.

"Jane" (“Becoming Jane”) (2007) Jane Austen (Anne Hathaway) a luminat lumea cu cuvintele, inteligenta si spiritul ei. Insa si viata ei a fost incarcata de pasiune si romantism. Cand avea douazeci de ani l-a intalnit pe Tom Lefroy (James Mcavoy) de care s-a si indragostit, relatia lor dand nastere unei povestiri la fel de reala si de romantica precum cea mai minunata lucrare a sa. Insa in societatea englezeasca din anul 1795 era o prostie sa te casatoresti din dragoste. "Afectiunea este de dorit, banii sunt absolut indispensabili." (dna Austen). "Becoming Jane" descrie legatura centrala din tineretea lui Jane Austen. Este o poveste despre dragoste, intriga si responsabilitate. Cuprinde notiuni precum familie, prietenie si avere. Abordeaza bunatatea, maretia si geniul. Este vorba despre drumul maturizarii lui Jane Austen, povestea reala a scriitoarei care a inspirat-o la a scrie clasicul "Mandrie si prejudecata".

2 comments:

omu' 12 aprilie 2008, 09:15  

Erau vremuri cu prejudecati, cand starea materiala , sociala contau mult mai mult decat sentimentele de iubire dintre tineri, era desuet sa te casatoresti din dragoste.
Au revenit "prejudecatile".
Un patron de carton il intreaba pe baiatul care se indragostise de fiica-sa, si-i cerea mana fetei :
- Tu cat castigi pe luna , ma indragostitule?
- Cam o mie de lei .
Astia-s bani ma ? Sa ti-i bagi in c… Stiu eu foarte bine ce-i in mintea ta, o iubesti pe fiica-mea pana te vezi cu sacii in caruta. Tu niciodata nu vei manca din averea pe care numai eu stiu cum am facut-o...

Laura 12 aprilie 2008, 09:28  

Crezi ca societatea a scapat vreodata de prejudecati? Mai degraba exista o frica de libertate si de gandirea libera (am vazut si o carte pe tema asta candva)...

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP