Viata intre timp si traire

Salvador Dali - Persistance Of MemoryOare de ce viata pare din ce in ce mai stresanta cu fiecare lucru pe care il inventam pentru a ne economisi timpul?


Cica a fost odata un pescar, care avea o barcuta cu care iesea ziua in larg si prindea peste. Cand strangea suficient peste, se intorcea la mal si petrecea dupa-masa impreuna cu sotia si copii, privea marea, era fericit si ducea o viata linistita. Intr-o zi, la pescarul nostru a venit un economist care l-a intrebat de ce nu prinde mai mult peste, surplusul sa-l vanda, cu timpul sa isi cumpere o barca mai mare, apoi doua, trei, o flota, sa se mute la oras si sa isi faca o companie mare si puternica. Pescarul l-a intrebat la ce bun toate acestea? Economistul i-a spus atunci, ca in felul asta, cu timpul isi va putea cumpara o casa pe malul marii iar la batranete va putea sa se retraga in ea, sa se relaxeze, sa priveasca marea, sa se joace cu nepotii si sa duca o viata linistita...

6 comments:

Oana 18 martie 2008, 14:59  

Laura, nu toti sunt basesti :)

Cati,  18 martie 2008, 16:02  

E una dintre picturile mele preferate de la Dali.
E cunoscuta sub titluri ca: The Persistence of Memory, The Persistence of Time, Melting Clocks, Soft Watches sau Droopy Watches.
Timpul e relativ si ceasurile "curg" pentru fiecare diferit...:)

omu' 18 martie 2008, 20:20  

Laura, e de neinteles refuzul.
Inclin sa cred ca economistul are ghinion, a dat peste Fiul Domnului.

camir,  18 martie 2008, 22:37  

La ce bun? Copiii il vor parasi ca sa cunoasca lumea sau ca sa locuiasca intr-un oras mai mare in care cu timpul se vor simti instrainati, turistii ii vor vedea vila de pe malul marii si vor vrea si ei sa isi construiasca un amult mai luminoasa si mult mai frumoasa cu gaselnite smecheresti si tehnologice....cand poate sa priveasca si asa apusul...

Laura 19 martie 2008, 10:54  

Oana, slava Domnului ca nu sunt! :)

Cati, imi place mult Dali in perioada lui americana, plina de culoare si viata :)

Camir, tocmai asta e morala... La ce bun grandomania si avaritia cand fericirea nu depinde de ele?

Laura 19 martie 2008, 10:55  

Omu', sa fie oare atat de greu de inteles faptul ca daca ai viata pe care ti-o doresti, sa parcurgi de buna voie tot cercul de stress si sacrificii pentru a face doar un ocol de 360 de grade doar de dragul banului?

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP