La Multi Ani 2008!

Potrivit Calendarului Chinezesc, 7 februarie 2008 este ajun de An Nou. Azi, la ora 12 noaptea, vom parasi anul Mistretului pentru a intra in anul Sobolanului.

Calendarul Chinezesc dateaza din 2637 i.Hr, precedand calendarul international actual bazat pe Calendarul Gregorian care a intrat in uz acum vreo 425 ani. Calendarul Chinezesc masoara timpul, de la minute si ore pana la luni, ani si sute de ani, bazandu-se in intregime pe observatiile astrologice ale miscarii Soarelui, Lunii si stelelor.

In Anul Sobolanului, oamenii vor incerca sa-si apere propria independenta, cu siretenie si intuitie, calitati pe care le vor duce aproape de perfectiune. Ei nu vor putea fi influentati, nu vor putea fi determinati sa renunte, pentru ca este vorba de interesele lor.

Anul Sobolanului inseamna insa si progres, cercetari stiintifice de succes. Anul va fi dominat de gandirea logica, dar si de o anumita inclinatie catre conservatorism, atat in afaceri, cat si in relatii. In acelasi timp se va reduce dorinta de a risca, de a juca la jocuri de noroc sau de a lua decizii in functie de starea de spirit.

La nivel de stat, Anul Sobolanului este legat de intarirea structurilor puterii si stabilirea de legaturi de afaceri si culturale intre tari. Concomitent, economia va evolua cu succes, se vor schimba relatiile din sfera finantelor, se vor consolida legaturile si in politica si in aparatul administrativ. De regula, in Anul Sobolanului se produc mai des schimbari in politica, vechii lideri pleaca, lasand locul altora tineri.

LA MULTI ANI!

2 comments:

omu' 6 februarie 2008, 18:40  

Pentru chinezi sobolanul va iesi din zapada ca sa le vesteasca Noul An. Ei spun ca n-au mai fost acoperiti de zapada de aproape 60 de ani.Sobolanul nu are nici o vina , trebuie intrebat mistretul de ce s-a suparat pe chinezi.

Laura 6 februarie 2008, 20:02  

Da, dar sa speram ca Sobolanul va fi mai bland si mai bun decat Mistretul. Hm! Oare e posibil?

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP