Edith Piaf - "La Vie en Rose"

Edith Piaf - La vie en roseCu filmul "La Vie en Rose", Marion Cotillard castiga Oscar-ul din 2008 pentru cea mai buna actrita in rolul principal. "La Vie en Rose" este povestea tragicei vieti a celebrei cantarete franceze, Edith Piaf, cu bune si cu rele, de la o copilarie care nu promitea nimic, la o viata de succes.

Nascuta pe 19 decembrie 1915, la Paris, intr-o familie disfunctionala, fiica a cantaretei Line Marsa si a acrobatului de circ Louis Gassion, Edith Piaf este abandonata de cea care a adus-o pe lume si ajunge sa fie crescuta de bunica sa care conducea un bordel. Isi pierde auzul la trei ani si in cele din urma vederea pana cand la cativa ani mai tarziu este dusa in pelerinaj la Sf. Theresa din Normandia, eveniment dupa care unde va fi vindecata in mod miraculos. Ulterior Edith Piaf se muta la tatal ei, de unde fuge si isi castiga existenta pe strazile pariziene cantand. Vocea ei melodioasa da glas prin versuri sufletului ei trist, aceeasi voce care reuseste s-o elibereze de saracia in care traia fiind descoperita de proprietarul unui cabaret de pe Champs-Elysees care ii v-a da si pseudonimul sub care e cunoscuta “La Mome Piaf” (Vrabiuta). In 1937 apare primul ei album care devine primul pas in lumea celebritatii in care a pasit usor si ascendent dar care nu o va putea salva de droguri, alcool si de o succesiune de aventuri amoroase esuate.

"La Vie en Rose" este un film care te cutremura, te fascineaza, te incanta. "La Vie en Rose" o readuce la viata pe nemuritoarea Edith Piaf, ca tanara pasionala, temperamentala, care traieste prin muzica, o femeie care atunci cand nu mai are nimic, cand pierde persoana iubita, gaseste puterea de a continua prin cantec, prin scena, pentru public.

Printre cantecele care au facut-o faimoasa in intreaga lume, se numara "La vie en rose", "Je ne regrette rien", "Hymne à l'amour", "Milord", etc.

Edith Piaf - "Je ne regrette rien"Edith Piaf - "La vie en rose"

6 comments:

Oana 28 februarie 2008, 22:18  

Am vazut filmul cand aveam vreo 14 ani. De atunci, am ramas vesnic indragostita de Edith. A fost un geniu, pacat ca nu a stiut sa aiba grija de ea. Dar cam asa sunt geniile.

Laura 28 februarie 2008, 22:46  

Sa vezi si asta ultimul din 2007. E super fain. Nu de mirare au luat 2 Oscaruri (machiaj si cea mai puna actrita in rolul principal)

Oana 29 februarie 2008, 00:43  

Sper sa pun mana pe film, am auzit ca e misto.

fabeto cel mic 2 martie 2008, 14:07  

A fost un geniu, pacat ca nu a stiut sa aiba grija de ea.

Intr-adevar.geniile sunt cele care se dedica altora.Si insasi aceasta dedicare le da un tonus degradant

blu 9 martie 2008, 00:51  

am vazut si eu fimul, este intr-adevar impresionant...

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP