Carnavalul de la Venetia

Carnavalul de la Venetia, la fel ca toate celelalte carnavaluri, este organizat in fiecare an in perioada de dinaintea lasarii Postului Pastelui. Festivitatea de dinaintea postului crestin a devenit cu timpul o scuza buna pentru organizarea unui eveniment de amploare care aduce aminte de sarbatorile pagane. Papii Clement al IX-lea si al XI-lea si Benedict al XIII-lea au fost dintre cei care au incercat din rasputeri sa readuca carnavalul inapoi in limitele religioase, dar in Venetia, influenta lor nu s-a facut simtita.

Carnavalul de la Venetia

Istoria Carnavalului de la Venetia incepe in 1162 iar primul document scris care atesta carnavalul venetian dateaza din 1268 cand este mentionata si folosirea mastilor.

Carnavalul de la Venetia a luat cea mai mare amploare in secolul XVIII cand, odata cu scaderea influentei politice a Venetiei, consumul de placeri a atins rate fulminante. Multi tineri bogati din toata Europa acelor vremuri au luat parte la carnaval alaturi de venetieni. Picturile lui Francesco Guardi si jurnalele lui Giacomo Casanova sunt cele mai cunoscute simboluri ale acestei epoci.

Carnavalul de la Venetia

Simnificatia si amploarea Carnavalului de la Venetia a scazut treptat in decada anilor 1930, cand Mussolini a interzis sarbatoarirea carnavalului. Abia in 1979, un grup de venetieni si iubitori ai Venetiei au hotarat sa reinvie traditia. La putini ani dupa, carnavalul si mastile venetiene au ajuns sa fie cunoscute in intreaga lume ca simbol al Venetiei pe timp de iarna.

Carnavalul de la VenetiaCum ar fi Carnavalul de la Venetia fara superbele masti? Nici nu vreau sa imi imaginez! Mastile sunt ceea ce fac carnavalul unic, special, la fel cum gondolele confera aerul de poveste Venetiei. Pe vremuri, masca iti oferea protectie si intimitate. In prezent insa iti ofera doar un aer misterios. Dar poate ca tocmai acest mister e ceea ce a facut carnavalul venetian atat de special. Masti reprezentand personaje din Commedia dell´Arte sau masti mai sinistre, masti colorate si stralucitoare, masti cu pene sau nu, costume de epoca, muzica de viori, o sala imensa de bal, ascunsa intr-un palat pe mal la Canal Grande, focuri de artificii cu licuriri in apa... ce altceva iti poti dori intr-o seara de carnaval?

Carnavalul de la Venetia Cel mai faimos magazin de masti venetiene - Carta Alta
Pentru programul carnavalului si bilete la un bal mascat tipic venetian in plin carnaval.

Carnavalul de la VenetiaDatile la care se organizeasa Carnavalul de la Venetia:
Carnaval Venetia 2008 - 25 Ianuarie - 5 Februarie
Carnaval Venetia 2009 - 13-24 Februarie
Carnaval Venetia 2010 - 5-16 Februarie


Carnavalul de la Venetia

5 comments:

Anonim,  24 noiembrie 2008, 19:03  

carnavalul de la Venetia este ceva de vis . Cine nu a fost sa se duca.

eddiemihai 6 ianuarie 2009, 22:08  

si cei care au fost sa mai mearga !nu se poate vizita venetia in doar 7 zile...

Anonim,  17 ianuarie 2009, 23:01  

sunt niste masti foarte frumoase...si eu am una:D

Nea Costache 8 februarie 2009, 16:53  

Superbe masti! Felicitari pentru post si pentru fotografii! O duminica placuta!

camir,  30 ianuarie 2010, 23:59  

Superbe fotografii; le voi adauga in colectiile mele.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP