Cadoul perfect

1.000 de locuri de vazut inainte de-a muri (1.000 Place To See Before You Die) Cel mai frumos si scump cadou pe care l-am primit vreodata a fost cartea "1.000 de locuri de vazut inainte de-a muri" ("1.000 Place To See Before You Die") de Patricia Schultz. Cel mai frumos pentru ca este o lista de obiective turistice pentru o viata, cel mai scump din cauza ca locurile astea trebuie vizitate :)

Despre Patricia Schultz se zvoneste ca ar fi descendenta de-a lui Mark Twain... E doar un zvon si nici ea nu e sigura daca e adevarat sau nu. Dar descendenta sau nu, cu sudoarea muncii a cativa ani a reusit sa creeze o carte cu putine poze, si alea alb-negru dar cu multa informatie utila, o carte care iti aminteste ca a calatorii e mult mai mult decat a bifa o lista de cumparaturi de la Tiffany´s. Vreau sa spun ca Hotelul Cipriani din Venetia sau Casa memoriala Robert Louis Stevenson din Samoa de Vest nu sunt obiective care apar neaparat in orice ghid turistic, dar care merita vazute, nefiind cu nimic mai prejos decat altele care au avut mai mult noroc... Patricia Schultz a vrut sa faca o carte despre locurile care merita vizitate si nu doar despre locuri celebre. Si a reusit! Apoi mai sunt toate informatiile utile de genul cum sa ajungi sau cand sa vizitezi un anumit obiectiv...

De la Gran Canyon pana la Acropoles in Grecia, urmand Drumul lui Santiago in Spania si vizitand Castelul Bran... De la Satucul lui Mos Craciun in Finlanda, la lumina Aurorei Boreale, la Orasul Interzis, Xi´an din China unde luptatorii de lut ne asteapta sau la Marea Piramida din Giza unde faraonii odihnesc in pace... Festivale de zapada in Japonia, baluri mascate in Venetia, palate de marmura in Calcutta... Marea Bariara de Corali din Australia si ghetarii Antarcticii... Chateaux in Franta, bogatie in Las Vegas, rezervatii naturale si piscuri inalte de munti, ruine... Toate acestea si toate celelalte splendori pe care aceasta lume le are de oferit, intr-o singura carte...

"Douazeci de ani de acum inainte vei fi mai dezamagit de lucrurile pe care nu le-ai facut decat de cele pe care le-ai facut. Descatuseaza-te. Navigheaza deci departe de porturi sigure. Prinde vantul schimbarii in panzele tale. Exploreaza. Viseaza. Descopera"
(citat de Mark Twain)

4 comments:

Oana 14 februarie 2008, 15:29  

Cadoruile perfecte pentru mine sunt tot cartile. Dar acum nu as putea sa spun care e cea mai frumoasa carte pe care am primit-o vreodata. Oricum, in general, imi place sa mi le cumpar singura.

Laura 14 februarie 2008, 16:14  

Cartea asta e cadoul perfect pentru ca trage dupa sine o gramada de vacante superbe iar vacantele sunt cadouri de la mine pentru mine ;)

omu' 14 februarie 2008, 22:49  

O carte de vizita pentru planeta albastra!

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP