Parada Regilor Magi din Spania

Seara de 5 ianuarie si ziua de 6 ianuarie sunt momente magice in inima fiecarui copil spaniol. Sosirea Regilor Magi (Melchor, Baltazar si Gaspar) din Orientul indepartat cu daruri multe si frumoase pentru copii cuminti si cu carbune (dulce) pentru cei rai, este cel mai important eveniment din calendarul spaniol.

Mos Craciun este putin sarbatorit in Spania. Doar recent aceasta sarbatoare a fost introdusa in randul poporului spaniol si chiar daca se bucura de mult succes, tot Regii Magi sunt mai aproape de inimile spaniole si tot ei continua sa aduca cadourile cele mai bogate.

Cu acazia acestui eveniment, strazile tuturor oraselor din Spania, iau viata si culoare odata cu sosirea caravanelor, a camilelor, cailor, magarilor si uneori a elefantilor, paji ai Magilor care dupa momente magice de asteptare isi fac prezenta impartind bomboane multimilor adunate sa-i intampine.

Madrid-ul gazduieste cea mai mare dintre aceste parade (Cabalgata de los Reyes) iar punctul culminant este in Piata Cibeles unde au loc totodata si spectacole live.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP