Castelul Chillon si Lacul Geneva

Intre valurile line ale Lacului Geneva si piscurile inzapezite ale muntilor, la marginea drumului milenar ce leaga Elvetia cu Italia, Castelul Chillon nu poate sa nu te farmece si sa nu te faca sa iti doresti sa ramai inmarmurit in timp si spatiu in fata lui.

Castelul Chillon si Lacul GenevaCastelul Chillon si Lacul Geneva
Reconstruit in secolul XIII pe o insula stancoasa de catre contele Peter II de Savoya, cea mai veche parte a Castelului Chillon dateaza din primul mileniu al crestinatatii. In prezent castelul este compus din 25 de cladiri a caror arhitectura dominta este cea romana si gotica. Castelul Chillon se poate vizita de la subsol (inchisoarea) pana la cel mai inalt turn, urcand scari spiralate de lemn, medievale, putandu-se admira mobilierul vechi, semineele imense si curtile interioare ingrijit restaurate care te transpun inapoi in timp. Castelul Chillon a fost un castel de vanatoare, un castel al barbatilor si aceasta se observa in stilul putin rafinat si comod al arhitecturii.

Castelul Chillon si Lacul GenevaCastelul Chillon si Lacul Geneva
Castelul Chillon a fost cantat in operele multor scriitori, precum Victor Hugo, Jean-Jacques Rousseau sau Alexandre Dumas. Dar Lord Byron a fost cel care, inspirat de destinul Castelului de la Chillon a scris faimosul poem "Prizionerul de la Chillon" in 1816.

Castelul Chillon si Lacul GenevaCastelul Chillon si Lacul GenevaLa numai jumatate de ora de mers pe jos din Montreux (5 minute in autobusul care pleaca din fata garii), Castelul Chillon este asezat intr-un peisaj fara seaman. O plimbare pe malul Lacului Geneva, inconjurati de tacerea muntilor nu are pret. O plimbare pe Lacul Geneva cu barca sau vaporasul cu atat mai putin. Odata vazut, Castelul de la Chillon va ramane pentru totdeauna in inimile calatorului pentru a-l insotii pretutindeni, pentru eternitate.

Castelul Chillon si Lacul GenevaCastelul Chillon si Lacul Geneva
Vezi si Castelul Warwick (Anglia)

1 comments:

CornelB - AmFostAcolo.ro 17 noiembrie 2008, 18:09  

Salut, am ajuns la blogul tau cautand info despre vacante si calatorii in Elvetia. Am vazut lucruri super-interesante, pentru care as vrea sa mentionez blogul pe site-ul meu, dedicat in intregime acestui subiect, vacantelor, www.AmFostAcolo.ro, in sectiunea ELVETIA "Blog Vacanta" - cred c-ar fi chiar interesante pentru vizitatorii mei. Daca consideri util ca blogul tau sa apara acolo, te rog contacteaza-ma pe adresa de mail cornel [-@-] amfostacolo.ro.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP