Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife (Insulele Canarias, Spania), cel de-al treilea carnaval ca marime din lume, are loc in fiecare an in februarie-martie (in acest an din 14 ianuarie pana in 10 februarie) si este carnavalul care cel mai mult aminteste de marele eveniment din Rio de Janeiro. In mod traditional carnavalul a fost tinut in ultima zi inainte de inceperea postului Pastelui, zi in care se serveau mese imbelsugate la care intreaga familie era invitata impreuna cu vecinii. In Tenerife nu a durat mult pana cand acest obicei s-a transformat intr-o sarbatoare generala la care toata lumea iese in strada sarbatorind.

(Samba pentru introducere in atmosfera)

Nobilii, vazand toate acestea, ar fi vrut sa participe si ei. Dar diferentele de clasa nu le permiteau. Asta pana cand, intr-o buna zi, cativa tineri entuziasti au venit cu ideea de a purta masti pentru a-si ascunde identitatea. Ca oricare alt grup participant au primit un nume si anume, acela de Mascarillas.

Alegerea reginei Carnavalului din Tenerife este un eveniment care dureaza o noapte intrega si este asteptat cu nerabdare de zeci de mii de persoane. Parada plina de glamour are loc pe un podium de 1.200metri patrati iar rochiile cantaresc uneori peste 100kg si sunt sponsorizate de marile companii locale, pretul lor ridicandu-se la mii si mii de euro. Aceste rochii sunt folosite doar o data iar cele alese sunt gazduite adesea in incaperi special construite langa sau in apropierea companiilor care le-au sponsorizat.


Lux, culoare, stralucire, magie, dans, muzica, parade, concerte... Cel mai brasilean carnaval din Spania le are pe toate. Distractia si voia buna, tin oamenii dansand in strada pana in zori.


Carnavalul din Tenerife se incheie cu ingroparea sardinei. O imensa macheta sub forma de sardina e plimbata de-alungul orasului urmata de sute de vaduve "bocind", o ultima ocazie pentru barbatii din Tenerife de a se imbraca in fuste mini, negre. Atentie insa, orice turist inocent care urmareste parada risca sa fie acoperit cu o ploaie de saruturi din partea "vaduvelor". Carnavalul se incheie cu arderea si ingroparea sardinei, in compania unui imens foc de artificii.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Persoane interesate

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP